Idag skriver jag, tillsammans med min partikollega Erik Scheller, på DN Debatt om att Rumäniens behandling av sin romska minoritet är skamlig och ett svek mot de grundläggande värden som EU bygger på. Sverige och Stockholm ska självklart fullt ut ta sitt sociala ansvar. Vi ska lindra nöd och vi ska hjälpa alla som i vår stad lever under odrägliga förhållanden. Samtidigt måste vi sätta hård press på Rumänien för att de ska göra betydligt mer för att hjälpa sin romska befolkning.

Jag har tidigare skrivit om detta här, här, härhär och här.

Annonser

4 Comments »

 1. Jag anser INTE att vi ska ta emot romer från Rumänien speciellt inte när det gäller dem som tigger på våra gator i Stockholm och Sverige. Däremot är det bra om ni sätter hård press på Rumänien för att deras regering ska göra betydligt mer för att hjälpa sin egen romska befolkning. Jag gillar i övrigt inte Folkpartiets integrationspolitik som INTE fungerar i verkligheten. Problemet med invandringen är att många invandrare lever i utanförskap pga bristande kunskaper i den svenska språket. Vi måste ta hand om de människor med invandrarbakgrund som idag lever i vårt land och se till att de lär sig svenska och sedan får ett arbete för att kunna integrera sig i samhället innan vi tar emot flera flyktingar.

 2. Lotta förstår dina kommentarer men det finns många länder som behöver ta tag i sina egna problem. Du låter ungefär som SD politik att hjälp och bistånd ska användas i landet och inte tas om hand om i vårat eget land.
  Villket inte är en fel tanke.
  Mvh
  Johan

 3. Det du gör är att stigmatisera en redan utsatt grupp ytterligare. Som sagt, flyktingar ifrån Syrien, skall vi skicka notan till Syrien? Har du varit i Rumänien? Har du varit på Balkan och sett hur romerna lever där?! Hur många av romerna lever i ren misär! Så snälla, sluta göra skillnad på folk och folk! ALLA MÄNNISKOR ÄR LIKA MYCKET VÄRDA! Du har genom ditt uttalande gjort der svårare för en grupp människor som redan har det svårt. Att uttala sig som du har gjort om romerna har enligt min mening inte varit genomtänkt. Att tala om kostnader gällande romer, varför är det så aktuellt? Skall vi inte då tala om kostnader som de svenska kommunerna får betala för så kallade ekonomiska migranter som Sverige tar emot, Varför tar du upp kostnader gällande just den romska gruppen? Och inte andra grupper?! Tycker det är MÄRKLIGT! Och mycket, MYCKET TRAGISKT att en offentlig person gjort detta.

 4. If you really want to do a GREAT job as a politician then STOP the Roma Mafia exploit their own. The Roma people coming here are part of the organized crime of Roma Mafia.

  Make a search on youtube with ‘palate tiganesti’ and you will find more…

  Check this link (you can use Google Translate)
  http://www.opiniatimisoarei.ro/exclusiv-pe-cate-case-au-pus-mana-clanurile-de-tigani-din-timisoara-vezi-cate-proprietati-au-familiile-bogate-de-romi-in-mica-viena-foto/06/11/2013

  Write and impose an European legislation to STOP human trafficking! This is the very first step.

  Create a Europe where ALL the Roma people (regardless where they are coming from) really WANT to integrate in a civilized world. This is your RESPONSIBILITY as a politician.

  Did you ever THINK what the HONEST Romanian people (who are working and paying taxes here in Sweden) FEEL when they read the news?

  If Romania ‘must pay’ for the Romanian beggars – then Sweden MUST FULLY PAY the cost of the education of all the Romanian working and paying taxes in Sweden. This is only fair. Why Sweden to take advantage of the UE benefits – but Romania must only pay?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s