Idag har också Moderaterna kommit till slutsatsen att Stockholms stad inte bör vara med och ansöka om att få arrangera OS i Stockholm 2022. Bakgrunden är den mycket gedigna genomgång som staden gjort av Sveriges olympiska kommittés förfrågan till Stockholm.

Stockholms stad har gått igenom SOK:s ansökan mycket noga och gjort en seriös bedömning av intäkter, kostnader, risker osv. Staden har lagt ned både tid och pengar på detta. Därför blir man minst sagt förvånad över SOK:s reaktion. Nu plötsligt kan organisationen tänka sig att förändra förutsättningarna helt. De alpina grenarna behöver t ex inte alls hållas i Stockholm, något som var en förutsättning i SOK:s underlag till staden. Inom en vecka lovar man att inkomma med en ny ansökan och en ny kalkyl. Med en dryg veckas varsel bjuds stadens ledande politiker in till ett möte.

Staden har behandlat OS-ansökan mycket seriöst. Uppenbarligen var det ett stort slöseri med tid eftersom ansökan kan ändras lite hur som helst utifrån vad SOK tror ska tilltala stadens politiker. Det stärker knappast bilden av SOK:s förmåga att faktiskt hantera en riktig ansökan om att få arrangera ett vinter-OS i Sverige.

Annonser

2 kommentarer »

  1. Bra rutet Skatt är inkomster som berövats dem som slitit ihop dem. Motiveringen är att vissa skyddsfunktioner uppenbart kräver gemensamma investeringar tex. brandförsvar.
    Det är hutlöst att missbruka detta instrument så som sker för att roa vuxna människor, fullt kapabla att bekosta sitt nöjesliv med egna ihoparbetade inkomster.
    Roland Berg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s