Hösten 2013 presenterade Sveriges olympiska kommitté en utredning om ett eventuellt vinter-OS i Stockholm 2022. Nu är Stockholms stad egen utredning i denna fråga färdig.

Stockholm är en fantastisk stad för vintersport och vi ser dessutom gärna att Stockholm står som värd för internationella idrottsevenemang. Men då måste dessa bygga på realistiska kalkyler. Sveriges olympiska kommittés ansökan om anordna vinter-OS i Stockholm bygger på oklara ekonomiska kalkyler och kostnader som, enligt stadens egen utredning, är grovt underskattade. 

Investeringskostnader i miljardklassen finns inte med i kalkylen och det innebär att Stockholms, om staden tar på sig dessa investeringar, kan bli stående med dyra anläggningar som ingen vill använda efter spelen. I ett sådant läge riskerar ett vinter-OS i Stockholm att bli en alltför kostsam affär för Stockholms skattebetalare. Mot bakgrund av detta motsätter sig Folkpartiet i Stockholms stad planerna på ett vinter-OS i Stockholm 2022.

Folkpartiet vill att Stockholms stad ska vara en stad där idrotten är tillgänglig för alla. Därför vill vi hellre lägga pengarna på barn, unga och breddidrotten än att bygga om Hammarbybacken till rodelbana. Givetvis är också elitidrotten viktig för Stockholm, men satsningar på denna får inte ske på bekostnad av breddidrotten.

 

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s