Forskare och prorektor från KTH tillsammans med företrädare från staden, skolledare och lärare deltog i panelsamtal om IKT och lärande
Ca 270 lärare från Kista deltog i kickoffen för projektet där forskare och lärare tillsammans ska jobba för bättre lärande med hjälp av it.

It är inte längre något skolan kan välja bort, lika lite som en genomsnittlig arbetsplats kan göra det. Chansen och utmaningen för skolan är att omsätta möjligheterna till en bättre undervisning, som leder till att kunskapsresultaten förbättras hos eleverna. Hur man gör detta på bästa sätt är ett forskningsområde som växer alltmer. FLIT är ett nytt projekt där skolledare och lärare på de kommunala grundskolorna i Kista tillsammans med sin skolchef och med forskare från KTH, gemensamt arbetar för att förbättra kvalitén i skolan med stöd av IT.  Idag hade jag därför tillsammans med bland andra Eva Malmström, prorektor på KTH, äran att få tala på projektets stora kickoff.

På bilden syns hela panelen; Håkan Edman grundskoledirektör, jag, Eva Malmström KTH, Marianne Ekman Rising KTH, Stefan Hrastrinski KTH, Cecilia Göransson från utbildningsförvaltningen, Per Wadman rektor och Reine Magnusson förstelärare.

Mer om digital teknik i undervisningen: SETT-mässan; 1:1-satsning, Pedagog Stockholm om it i undervisningen.

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s