skolgård

Staden kommer under 2014 att genomföra en omfattande satsning på att rusta upp och utveckla skol- och förskolegårdar. Minst 150 skol- och förskolegårdar kommer att gås igenom. Insatserna innefattar staket och grindar, planteringar, fallskyddsunderlag, asfalt, kantsten, utemöbler och trädbeskärning.

Skolgårdarna har en pedagogisk funktion och ska samtidigt ge goda möjligheter till lek och rörelse. Därför krävs det att man ställer höga krav på att hitta kreativa lösningar för att skapa gårdar som barnen uppskattar, speciellt i de fall då ytan som finns tillgänglig till skolgård är begränsad. Skolgårdar är en mycket viktig plats i skolan, speciellt för de mindre barnen.

Annonser

3 Comments »

 1. Hej och god fortsättning på 2014

  Bra att du tar tag i detta.
  Arbetar både med säkerhetsfrågor och gestaltning av skolgårdar och förskolor. Dom är ofta väldigt små och det finns inget utrymme för kretivitet. Säkerhetsfrågorna dominerar oftast planeringen men påverkar tyvärr ofta barnens utveckling på ett negativt sätt. Större utrymme behövs. Jag en del intressanta kontakter som kan vara värdefulla i sammanhanget, t ex Kidscape på Karolinska Institutet samt Alnarp.
  Det är förstås viktigt att tänka i kostnads-funktionstermer så att man får bra utväxling på insatta medel- tyvärr dyker det ofta upp lycksökare i de här sammanhangen och det finns många dyra produkter som snabbt förbrukar pengar utan större nyttoeffekt.

  Jag deltar gärna i någon arbetsgrupp i de här frågorna om det skulle vara intressant och aktuellt. Har kontakt med bl a SISAB och även Stockholms kommun sedan många år.

  Bästa hälsningar
  Sven Erik Henriksson, hortonom, landskapsarkitekt LAR/MSA, cert besiktningsman, Sigtuna
  0708 999183

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s