Idag presenterade integrationsminister Erik Ullenhag (FP) hur regeringens utanförskapsstöd på hundra miljoner kronor ska delas mellan 15 särskilt utsatta stadsdelar i landet. Tensta och Rinkeby är de stadsdelar i Stockholm som ingår i satsningen.  Här har det, visar regeringens siffror, skett en tydlig förbättring mellan 2010 och 2012 – från utanförskap till skola och jobb. Totalt får Stockholm ca 8,8 mkr för att fortsätta motverka utanförskap i stadsdelarna under 2014. Ann-Katrin Åslund (FP) och jag kommenterar detta här.

Fler personer kommer i jobb och färre är beroende av ekonomiskt bistånd. Vi fortsätter anställa förstelärare för att öka kvaliteten i skolorna och satsar extra på förbättrad undervisning i svenska. Vi har därutöver ett av landets starkaste resursfördelningssystem som ger extra medel till skolor där eleverna har större utmaningar. Den skola som får mest pengar får nästan dubbla skolpengen per elev.

Satsningar på sommarjobb till alla ungdomar förbereder för arbetslivet. Vi fortsätter att göra det lättare för människor att gå från försörjningsstöd till jobb genom stadens jobbtorg och praktikplatser. Ytterligare arbetsplatser tillkommer när stadens och statens förvaltningar flyttar ut från innerstaden – Utbildningsförvaltningen och Kulturförvaltningen är bland de första ut (till Tensta respektive Rinkeby).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s