Svensk skola har länge haft svårt att utmana och sporra elever med en stor talang för teoretiska ämnen, till exempel i matematik. Genom spetsutbildningar ges även dessa elever  möjligheten att nå sin fulla potential. Alla elever i skolan, även de allra mest studiebegåvade, har rätt att få utvecklas och lära sig mer. Det är därför glädjande att det under läsåret 2014/2015 kommer att starta två helt nya spetsklasser i Stockholm.

Engelbrektsskolan och Sturebyskolan har av Skolverket blivit godkända att starta spetsutbildning i matematik från årskurs 7 och kommer således att sälla sig till Spånga grundskola, där spetsklasser med inriktning på matematik och naturorienterande ämnen bedrivs sedan i höstas. Läs mer i mitt pressmeddelande.

Matematiken är ett av skolans viktigaste ämnen och utgör en grund för ett fungerande samhälle. Vi behöver alla hjälpas åt för att lyfta fram matematikens betydelse och stimulera till goda matematikkunskaper. Stockholmslyftet i matematik är en mycket viktig pusselbit i detta arbete. Spetsklasserna i matematik är en annan.

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s