Igår  hade jag förmånen att träffa Cecilia Nykvist, VD Ung Företagsamhet, Erik Gustaf Ageberg, Regionchef Ung Företagsamhet Stockholm samt Maria Rankka, Styrelseledamot Ung Företagsamhet Stockholm och VD Stockholms Handelskammare. Temat för mötet var inte helt oväntat entreprenörskap i skolan och det fantastiska arbete med UF-företag som görs av elever, lärare och skolledare ute i våra skolor.

Jag är övertygad om att det är av stor vikt för skolorna att stimulera barn och unga till kreativitet och företagande. Och UF:s tre utbildningskoncept: Vårt samhälle, Se möjligheterna och UF-företagande är utmärkta möjligheter för våra skolor att utveckla just detta. Precis därför trycker vi i Stockholms stads budget för 2014 på att alla grundskolor ska uppmuntras att starta samverkan med Ung Företagsamhet och att fler gymnasieskolor än i dag ska samverka med Ung Företagsamhet.

Dessa signaler är viktiga då Stockholm har tappat gentemot andra kommuner vad gäller UF-företagande, särskilt i kommunala skolor. Denna trend måste vända och min förhoppning är att Stockholm inom kort återigen kommer bli en av landets bästa kommuner när det gäller samverkan med UF och arbetet med entreprenörskap i skolan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s