Idag invigde jag, tillsammans med Magnus Billing (VD Nasdaq OMX Stockholm), Richard Lind (teknisk direktör på Microsoft) och Karl-Magnus Troedsson (VD DICE), en specialutbildning för Stockholms matematiklärare på temat ”Upplevelsebaserad problemlösning inom matematik”. Omkring 250 stockholmslärare kommer idag och imorgon att delta i workshops och föreläsningar med fokus på hur var och en kan nå längre i att lyfta matematiklektionerna för eleverna. Genom inspiration, praktiska exempel och idéutbyte är tanken att lärarna ska få med sig kunskaper som syftar till att utveckla och stimulera barns och ungdomars matematiklärande.

Utbildningen, som är arrangerad av Mattekommissionen, är en del av stadens storsatsning ”Stockholmslyftet i matematik”, Alla skolor i Stockholms stad ska erbjuda en matematikundervisning av hög kvalitet. Undervisningen ska leda till att elevers matematikkunskaper blir djupare och att elevernas måluppfyllelse i ämnet ökar. Stockholmslyftet utgår från skolornas behov och förutsättningar och all utveckling ska ske med stöd i aktuell forskning.

Jag är mycket glad över samarbetet med Mattekommissionen. Vi behöver alla hjälpas åt för att lyfta fram matematikens betydelse och stimulera till goda matematikkunskaper. Matematiken är ett av skolans viktigaste ämnen och utgör en grund för ett fungerande samhälle.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s