Rätt till sommarskola från årskurs sex för de elever som riskerar att inte nå, eller inte når, kunskapsmålen , läxhjälp till alla elever i Stockholms kommunala skolor, sommarskola för nyanlända och utökad satsning på sommarsimskola. Det är några av förslagen till utökat stöd till skolelever i budgeten för Stockholms stad 2014.

Alla elever som behöver extra stöd för att nå kunskapsmålen ska fångas upp tidigt. Alla insatser syftar därför till att sätta in extra stöd och hjälp så tidigt som möjligt, så att alla barn ges möjligheten att nå upp till sin fulla potential. Barnen med sämst förutsättningar hemma ska ha bäst förutsättningar i skolan och alla har rätt till hjälp och stöd för att nå målen.

Läs mitt pressmeddelande här. Mer nyheter ur budgeten för Stockholms stad år 2014 kommer imorgon då majoritetens budgetförslag i sin helhet presenteras.

Annonser

3 Comments »

  • Hej Tommy,
   Du refererar nog till en artikel i SvD från den 15 oktober. Givetvis är det undervisningens kvalitet och lärarens skicklighet som är viktigast för att alla elever får med sig de kunskaper de har rätt till. Rätt utformade kan läxor ge ett substantiellt bidrag till inlärningen, men vi vet att föräldrars förmåga att hjälpa till med läxorna skiljer sig åt. Eftersom det är skolan som ger läxorna är de då också skolans ansvar – inte hemmets. Skolorna kan sedan arbeta på olika sätt för att se till att de elever som behöver hjälp med läxorna sedan också tar del av läxhjälpen. God kontakt med föräldrar kring barnens skolgång är viktigt.

   Med vänlig hälsning
   Malin Hasselblad
   Bitr. borgarrådssekreterare (FP)
   Skolroteln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s