Järva

Skickliga och engagerade lärare är elevernas allra viktigaste resurs. Denna vecka uppmärksammas i Mitt i Tensta-Rinkeby att stadsdelens skolor dragit en riktig vinstlott vad gäller att rekrytera förstelärare. De har nämligen högst förstelärartäthet i staden om man jämfört med antalet elever.

Totalt har nästan 200 förstelärare och lektorer rekryterats i stadens skolor och gymnasieskolor. Deras yrkeskunnande får nu ett särskilt erkännande. Skickliga lärare behövs i alla skolor men kanske särskilt i skolor med större utmaningar.

Annonser

5 Comments »

 1. Beror det på att lärartätheten är högre där än i övriga kommunen eller för att ni har gjort en medveten satsning på att det ska vara extra många förstelärare där?

 2. Hej!
  Det är rektorerna som rekryterar lärare och förstelärare, utifrån de behov man ser på skolan och den kompetens man vill belöna och tillföra. Vi har dock varit tydliga med att skolor med större utmaningar också behöver kunna locka till sig de allra skickligaste lärarna. Det stämmer för övrigt att lärartätheten på många skolor i Järva är högre än i många andra områden.

 3. Hej.

  Var visst otydlig i min fråga, så här kommer den igen:Är anledningen till att det är en högre förstelärartäthet per elev en konskvens av den högre lärartätheten generellt på dessa skolor eller på att ni har låtit förstelärarresurserna gå dit i högre utsträckning än vad som är motiverat utifrån lärartätheten?

 4. Hej,
  Att skolorna i Järva varit extra duktiga på att rekrytera förstelärare beror på att rektorerna där hållt sig framme vad gäller att hitta och belöna kompetens samt att man valt att satsa på förstelärare. Hur många man rekryterat skiljer sig åt mellan skolorna även i Järva, så det är inte en konsekvens av den högre lärartätheten generellt.
  Med vänlig hälsning
  Malin Hasselblad
  Bitr. borgarrådssekreterare, skolroteln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s