En ny undersökning från Skolverket visar åter på att förskolan i Stockholm håller hög klass. En stor majoritet av föräldrarna svarar att de är nöjda eller mycket nöjda med förskolans öppettider (87 %), med närheten till hemmet (87 %) och med den personal de möter i förskolan (83 %). En majoritet är nöjda med barngruppernas storlek. Mer än hälften av föräldrarna uppger att de är väl insatta i förskolans läroplan som nu i högre utsträckning än tidigare fokuserar på språkutveckling och barnens matematiska förståelse. Det är viktigt eftersom förskolans uppdrag nu mer än tidigare handlar om att stimulera upptäckarlusten och lärandet redan hos de små.

Undersökningen befäster också Stockholms topposition när det gäller barngruppernas storlek i förskolan, något som jag också tidigare skrivit om. Både bland Sveriges fem största städer och bland de fem snabbast växande kommunerna ligger Stockholm i topp. Socialdemokratiskt styrda Göteborg och Malmö hamnar först på 207:e respektive 231:e plats i Skolverkets undersökning. Folkpartiets oppositionsråd i Göteborg, Helene Odenjung, har vid flera tillfällen – som här – lyft stadens problem med stora grupper och långa köer.

Socialdemokraterna kan aldrig sluta prata om hur mycket de ska satsa på välfärden, bara de får chansen. Men när de väl får möjligheten gör de precis tvärtom.   Tack vare en mycket ambitiös utbyggnad av förskolan har Stockholm lyckats förena en växande befolkning och fler barnfamiljer med en förskoleverksamhet med hög kvalitet som stockholmarna gillar. För att komma dit krävs hårt arbete och en vilja att verkligen satsa på förskolan.

Läs mitt pressmeddelande här.

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s