Idag läser vi i Metro om en ung kvinna som blev tillsagd att hon och hennes rullstol inte fick åka med bussen. Trots att tillgänglighetsfrågorna har fått genomslag de senaste åren finns det mycket kvar att göra för att samhället ska vara tillgängligt för alla.

För tre år sedan, 2010, tog utbildningsnämnden beslut om att alla stadens skolor successivt ska tillgänglighetsanpassas. Vid utbildningsnämndens senaste sammanträde hade turen kommit till fem skolor på Bromma och Östermalm. Det handlar om Nya Elementar i Åkeshov, Abrahamsbergsskolan, Norra Ängby skola, Björngårdsskolan och Gärdesskolan. Åtgärderna kan röra bland annat entréer, aulor, klassrum och toaletter men kan även omfatta gångvägar och parkeringsmöjligheter. Tillsammans handlar det om 40 miljoner för dessa skolor som läggs på att ytterligare göra Stockholm lite mer tillgängligt.

Våra skolor ska fungera för alla elever, också för elever med funktionsnedsättningar. Men det handlar också om att man till exempel som förälder eller som anställd med funktionsnedsättning ska vara välkommen i skolan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s