Stockholm växer snabbt och behovet av bostäder och arbetsplatser i hela staden är stort. Att skapa förutsättningar för fler jobb i ytterstaden är en angelägen uppgift och en uttalad ambition från stadens sida. Därför har staden fattat ett principiellt beslut om att flytta ut förvaltningar till ytterstadsområdena. På morgondagens utbildningsnämnd tas ett första beslut om att Utbildningsförvaltningen med över 400 medarbetare flyttar till Tensta.

En flytt till större lokaler i ytterstaden skapar utrymme för utbildningsnämnden att utveckla nya, tidsenliga och funktionella kontorslokaler utifrån verksamhetens och medarbetarnas behov, samtidigt som dagens lokaler på Kungsholmen och Liljeholmen frigörs till annat. En samlokalisering med stadsdelsförvaltningen i Spånga-Tensta kan också bidra till oväntade och positiva vinster. Dessutom är Tensta lätt att nå via både väg och kollektivtrafik. När Förbifarten är byggd blir Tenstas läge i Stockholm än mer centralt.

DN skriver om flytten här. Jag intervjuas också i Radio Stockholm här.

Annonser

3 Comments »

  1. Varför inte vända på frågan. De anställda ska flytta. Men de som fattar beslutar om flyttning av stadens verksamheter sitter kvar i orubbat bo. Flytta ut ”stadshuset” till förorten. De som sitter i fullmäktige bor inte i de sk. ”utsatta stadsdelarna” därför är det en fördel av ha kännedom om staden och dess stadsdelar. Därför kära ledamöter kan det inte kännas alltför betungande att några gånger i månaden åka ut till ”verkligheten”. Och de resultaten av sina beslut. Därför- KOMMUNLEDAMÖTERNA UT TILL FÖRORTEN.

  2. I dn 20/6 finns en bild på flyttkarusellen, som högeralliansen beslutat om. Ut-
    bildningsförvaltningen flyttar till Rågsved eller Spånga-Tensta. 1500 anställda berörs. ”Det hade varit klädsamt om politikerna hade frågat de anställda vad vi tycker”-en röst. En annan röst ”Facken överdriver bekymren”.säger stadens högste tjänsteman, som dessutom säger att flytten inte medför ökade kostnader.Flytta ut facknämnderna och kf till förorterna-det är mycket enklare, och kan nog ge ledamöterna en bild av verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s