Skickliga och engagerade lärare är det mest avgörande för elevernas resultat. När yrkesskickliga lärare lyfts är det troligare att de stannar kvar i yrket och fortsätter att göra skillnad för elevernas kunskapsutveckling – samtidigt som läraryrket tjänar på att positiva insatser tas tillvara. Därför rekryterar staden nu mer än 200 förstelärare. 
I måndags kväll tog 31 särskilt yrkesskickliga lärare emot sina meriteringsbevis av Svenska Akademins ständige sekreterare Peter Englund vid en ceremoni på Kulturhuset. Från Stockholm är det nio lärare som nu får ett kvitto på sin skicklighet.

Läs mer på Pedagog Stockholm där bland annat en av dem som belönats reflekterar över vad meriteringen innebär för henne.

Grattis! Nu går arbetet vidare – nästa meriteringsomgång är redan öppen.

Annonser

1 kommentar »

  1. Stockholms stad får 9,7 mkr till 228 karriärtjänster. Lärarnas Nyheter skriver 14/5 att ”Karriärtjänsterna kanske inte blir det lönelyft som lärarna hoppats på. Stockholm har ett års förordnande. Katarina Arkehag på utb.förv. säger att ”Det kan hända att man får stå tillbka i kommande löneöversyner”. Är det här alliansens personalpolitik? Är inte tanken den att tjänsterna ska bidra till skolans långsiktiga utveckling. Staden ger och tar med den andra handen. Enl skolverket ska det vara tillsvidarelösningar. Inga kortsiktiga lösningar, det har vi fått nog av ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s