På besök på nya Solliden som invigs på nationaldagen 6 juni
På besök på nya Sollidenscenen, som invigs på nationaldagen 6 juni

Idag invigdes årets upplaga av Barn och böcker, ett samarbete där skolorna, biblioteket, ALMA och Skansen tillsammans arbetar för att väcka lust till läsning och skrivande hos Stockholms elever. Evenemanget ska också stimulera barnen att läsa böcker från andra delar av världen än Sverige. Urban Wallin, Skansens programchef, och jag hade äran att inviga evenemanget.

Som en del av Stockholms språksatsning ordnas sedan flera år ”En bok i världsklass” en tävling för Stockholms stads alla skolor. Tävlingen är öppen för alla klasser i årskurs F-6. Klassen gör tillsammans ett alster i ord och bild där man tolkar och kommenterar en bok som klassen har läst. Temat för i år var Gränslös vänskap, ett tema som hade tolkats på många sätt i klasserna. Tillsammans med Helen Sigeland och David Nygård från ALMA, fick jag dela ut pris till alla duktiga klasser. En mycket duktig kör från Norra Ängby skola under ledning av Anna Gustafsson sjöng om vänskapens betydelse.  Grattis alla pristagare! 

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne går i år till den argentinske författaren och bildkonstnären – tillika musiker – Isol. Tyvärr var pristagarinnan förhindrad att delta idag. Priset delas ut i Konserthuset på måndag den 27 maj. Läs mer om Isol här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s