Stockholms stad växer snabbt, särskilt vad gäller barn i förskoleålder. För att möta denna kraftiga ökning har vi de senaste åren byggt ut förskolan i snabb takt, i genomsnitt har vi öppnat en ny förskoleavdelning varannan arbetsdag. På Folkpartiets intiativ har vi i Stockholm även infört ett förskoletal vid nybyggnation, för att säkerställa en tillräcklig utbyggnad av förskolan i nya bostadsområden.

Parallellt med utbyggnaden av förskolan har vi även satsat på att hålla en hög kvalitet i verksamheten – exempelvis har en ny gemensam ingång för ansökan till förskola antagits av kommunfullmäktige och ett helt nytt förskoleprogram är ute på remiss. Glädjande nog  visar årets brukarundersökning i stadens förskolor på att vi har lyckats väl.  Föräldrarnas upplevelse av Stockholms förskolor är överlag mycket positiv. Bland annat instämmer föräldrarna i att barnet uppmuntras att utveckla sin språkliga förmåga och sitt matematiska tänkande på förskolan. Nio av tio instämmer också i att förskolan ger pojkar och flickor lika möjligheter att utvecklas.

Jag vill rikta ett stort tack till all den personal på förskolorna som gör detta möjligt. Jag är stolt över att Stockholms föräldrar är så nöjda med den verksamhet som deras barn möter i förskolan. Föräldrarna ser att barnen är trygga, utvecklas och har roligt. Stockholm har en förskola i världsklass. Vi har dock flera utmaningar framför oss och det gäller att även fortsatt uppmärksamma förskolan, så att kvaliteten kan hållas hög samtidigt om utbyggnaden fortsätter.

Fakta:
Brukarundersökningen är en totalundersökning och riktas till samtliga vårdnadshavare med barn i förskola i Stockholm stad, både kommunalt drivna förskolor och fristående. Syftet med undersökningen är att utveckla den pedagogiska kvaliteten i varje enskild förskola. Resultaten används även för att underlätta valet av förskola för vårdnadshavare i Stockholms stad genom att resultatet publiceras på Jämför service på www.stockholm.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s