Professor John Hattie på dagens Visible learning-konferens

Idag har Stockholms stad äran att få välkomna John Hattie hit för en endagskonferens om lärande och skolutveckling. Lärare och rektorer, tjänstemän och beslutsfattare deltar i konferensen som hålls på Norra Bantorget.

800 studier med totalt 250 miljoner elever från hela världen. Så stor är den forskningssammanställning som professor John Hattie använder för att ta reda på om vad som faktiskt gör skillnad i skolan. Studiero, elevernas kännedom om uppsatta mål, formativ bedömning, feedback och dialog i klassrummet är några av de saker som allra mest påverkar elevernas studieresultat positivt. Hattie lyfter också särskilt fram den viktiga relationen mellan lärare och elever; engagerade, trovärdiga och kompetenta lärare är avgörande för hur väl skolan och varje elev lyckas.

John Hatties forskning kan givetvis inte lösa skolans alla utmaningar, men den lyfter fram många intressanta samband och påverkansfaktorer som alla vi som sysslar med skola och utbildning bör fundera kring och ta till oss. 

Lotta Hattie
Jag invigningstalar

Intervju med John Hattie i webbtidningen Die Freie Welt
//

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s