Lärare ska kunna lägga så mycket som möjligt av arbetstiden på sin viktigaste uppgift: att undervisa. Rektorer och skolledare ska få mer tid att arbeta med aktiv ledning av den pedagogiska verksamheten, istället för att lägga tid på administration. Under 2013 jobbar Stockholm hårt för att se över detta lokalt.

Idag  kommer regeringen med förslag som innebär att skollagens krav på skriftlig information i IUP, dvs. om framåtsyftande insatser och skriftliga omdömen, förändras. Läs pressmeddelandet från Utbildningsdepartementet här.

Annonser

1 kommentar »

  1. Är det just kring IUPn som skon klämmer? Vad åsyftas egentligen med ”lärares administration”? Vad kommer tex att hända med kraven på skriftliga omdömen varje termin och de massiva LPPerna? Dvs det som de flesta lärare skötte i dialog med elever och elev och föräldrar tidigare, men nu sitter på kammaren och skriver, på tid som kunnat användas så mycket bättre.Vad händer med mängderna av nationella prov som ska genomföras och bedömas på, för elever och lärare, dyrbar tid som skulle kunna användas till inlärning, utveckling, reflektion, diskussion?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s