SETTmässan 2013
Eva-Lis Sirén, ordförande för Lärarförbundet, och jag invigningstalar

Idag inleds SETT-mässan – Skandinaviens största mässa för modernt och innovativt lärande. Över 4200 personer har anmält sig till mässan för att ta del av föredrag och seminarier om hur digital teknik kan användas i undervisningen för att uppnå bättre resultat.

SETT-mässan är ett utmärkt tillfälle för stadens lärare att inspireras och lära av varandra.  IT-satsningar kan göra stor skillnad för eleverna. I Stockholm stad har vi nu tagit beslutet att att erbjuda varje gymnasieelev en egen bärbar dator. Det är både ett sätt att ge mer jämlika förutsättningar för våra elever och lägga grunden för en bättre undervisning.

Hur datorer och läsplattor kan integreras i undervisning är ett av många ämnen på mässan. Idag uppmärksammar för övrigt DN en preliminär studie som gjorts kring användning av läsplattor som pedagogiskt verktyg i årskurs ett. Det finns tydliga positiva tecken på att de nya pedagogiska verktygen fler elever ”knäcka skrivkoden” – att sätta samman ord till meningar – utan att hindras av till exempel att den motoriska färdigheten – att forma bokstäver på papperet – är helt utvecklad. Det ska bli  intressant att se om dessa preliminära slutsatser kan bekräftas i lite större studier. Läs mer om SETT-mässan här .

Det twittras flitigt också!
//

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s