I dagens morgonsändningar av ABC intervjuas jag om stadens beslut att hyra stora delar av Campus Konradsberg. Att staden får kontroll över Konradsberg är en viktig pusselbit i utvecklingen av hela Mariebergsområdet. Kungsholmen växer kraftigt och därför är det strategiskt viktigt att staden får tillgång till Konradsberg. I ett slag frigörs lokaler för förskola, skola och idrott, en förutsättning för att Mariebergsområdet ska kunna växa. 

Inhyrningen av Konradsberg innebär också att en helt ny grundskola kan öppnas i området. Skolan kommer att långsamt starta igång under 2014 med F-6 verksamhet, för att på sikt fullt utbyggd bli en F-9 skola med plats för upp till 1000 elever. Och det viktigaste av allt, skolan kommer att vara på plats redan innan de ca 1500 nya bostäderna i Marieberg är klara.

Fakta:
Fastighetsnämnden föreslås hyra större delen av Campus Konradsberg av Akademiska hus över en tioårsperiod från och med 1 juli 2013. Sammanlagt rör det sig om lokalytor på cirka 27 000 kvadratmeter. En idrottshall blir tillgänglig för stadens verksamhet. En ny kommunal grundskola kommer att inrättas i området och även gymnasieverksamhet kan förläggas till området. Delar av lokalerna kommer även att nyttjas av andra fristående skolor. Sammantaget kommer Konradsberg att bli ett av stadens större utbildningsområden.

Staden har de senaste åren börjat bygga och fattat beslut om att börja bygga en rad nya grundskolor. Fram till 2020 planeras 11 helt nya skolor att uppföras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s