Antalet förskolebarn i Stockholms stad växer varje år. När förskolan bygger ut blir det allt svårare för föräldrar att hålla reda på vilka alternativ som finns, och vilka köregler som gäller på de olika förskolorna. Men förskolevalet är viktigt, och för att göra ett bra val måste man veta vad man väljer emellan. För att underlätta för Stockholms föräldrar i detta viktiga val kommer vi därför att införa en gemensam IT-portal, där alla förskolor, kommunala som fristående, kommer att vara representerade på samma plats.

Den gemensamma portalen kommer att göra det lättare för föräldrarna att se vilka förskolor man kan söka till och vilka kösystem och regler som gäller. Men framförallt blir det lättare att jämföra förskolor – det blir helt enkelt lättare att skaffa sig en överblick inför valet.

Förslaget innebär  en gemensam ingång till alla förskolor i Stockholm, där fristående verksamheter även fortsättningsvis kan ha egna köregler, inte en helt gemensam förskolekö. Det ska gå att söka till både fristående och kommunala förskolor  från samma hemsida, men de fristående förskolorna kan fortfarande välja att ha egna intagningsregler. Antalet förskoleval som vårdnadshavarna kan göra blir fem förskolor och ködagarna börjar räknas från barnets sexmånadersdag.

Eftersom både föräldrar och förskolorna själva får en större inblick, blir planeringsförutsättningarna bättre och då kan hanteringen av platserbjudanden ske smidigare och snabbare än idag. Detta i sin tur kan bidra till att föräldrar i högre grad får förskoleplats på den förskola de har valt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s