I går berättade  flera medier att gränspolisen nu slutar med ID-kontrollerna av plankare i tunnelbanan som gjorts i syfte att hitta gömda flyktingar.

Det är inte en dag för sent. Som jag tidigare har skrivit här är det helt oacceptabelt om polisen väljer ut personer för identitetskontroll i tunnelbanan för att de har ett ”utländskt” utseende.

Att polisen backar om arbetsmetoden är bra. Men man kan fråga sig varför den alls fanns där från början. Den hör inte hemma i ett liberalt, öppet och demokratiskt samhälle.

Annonser

3 Comments »

  1. Fantastiskt att Polisen slutar med kontrollerna! Men det räcker inte. Varje människa har enligt liberalismen en individuell rättighet att fly från förtryck, tortyr och död. Läs mer om det här: http://calandrella.wordpress.com/2013/03/04/reva-ar-vidrigt-men-migrationspolitiken-vidrigare/. Därför borde det vara självklart för er i Folkpartiet att stå upp för asylrätten. Istället fattar ni beslut som helt strider mot detta. Varför, Folkpartiet?

  2. Jag ser inget problem med kontrollerna. Hur skall man annars välja ut personer om man inte får gå efter utseende? Nej, jag tror det finns många som håller med mig om att detta är viktigt att genomföra trots de problem som enskilda kan uppleva. Jag tycker det är ett fegt beslut att stoppa det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s