mattecentrum
Mattecentrum 5 år!

Igår fyllde Mattecentrum fem år. Så lång tid har förflutit sedan Johan Wendt tog initiativ till att på ideell basis hjälpa ungdomar som vill ha stöd med matten. Idag hjälper Mattecentrum omkring 100 000 elever i sina räknestugor runt om i landet. Föreningen stöttar också elever genom ett projekt på nätet, matteboken.se. Också den är helt gratis för eleverna att utnyttja.

Mattecentrum har länge funnits på ett antal av Stockholms skolor. Det har inneburit att Mattecntrum använt klassrum i våra skolor för att där ordna läxhjälpen. Stockholm tar nu ett ytterligare steg genom att ge Mattecentrum ett verksamhetsstöd på 370 000 kronor för verksamheten i Stockholm. Pengarna ska framförallt användas för att starta studiestöd i våra högstadieskolor.

Regeringen har också beviljat Mattecentrum verksamhetsstöd. Häromdagen blev det klart att staten sätter av 2 miljoner kronor för Mattecentrums arbete i hela landet.

Jag tror att alla krafter behövs för att förbättra kunskaperna i matematik. Det är därför roligt att Mattecentrum mötts av sådant gensvar, inte minst av det privata näringslivet som länge sponsrat Mattecentrum.

Annonser

3 Comments »

  1. Jag kan inte påminna mig nån nytta av den matte jag lärde mig i skolan förutom det grundläggande. Algebra och ekvationer… Till vilken nytta?

    • Ja, till vilken nytta? Du måste specificera. Vill du analysera finansmarknaden, du behöver matematik. Vill du förstå Newtons gravitationslagar, du behöver matematik. Vill du läsa statistiska studier, du behöver matematik. Behöver du kunna tolka statistik och veta när statistik lurar dig, du behöver matematik. Tycker du om pussel? Det är matematik. Tycker du om schack, Rubiks kub, TV-spel eller att måla, det är matematik. Vill du överhuvudtaget ha någon förståelse över den moderna vetenskapen så behöver du matematik. Det är nyttan, att förstå världen. För de som inte är intresserade i att förstå världen, de behöver ingen matematik; och ja, du behöver algebra och ekvationer för att förstå den världen som vi ser den idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s