Det är glädjande att man från förhandlingsdelegationen för tunnelbanan till Nacka i dag meddelar att man tänker utöka sin analys till hela tunnelbanenätet. Flera andra förlängningar kommer enligt DN att diskuteras.

När nu förhandlingsdelegationen vidgar synfältet bortom tunnelbana till Nacka vill jag passa på att påminna om förlängningen mellan Hagsätra och Älvsjö. Älvsjö är ett av Stockholms mest spännande utvecklingsområden med potential att bli en av Sveriges viktigaste knutpunkter. En förlängd tunnelbanelinje till Älvsjö är också något som finns med i Stockholms stads vision Söderort 2030.

Folkpartiet lyfte behovet av att utreda denna sträckning, bland andra, redan förra året i vårt trafikpolitiska program. Grundbulten i vårt program är en kraftigt utbyggd kollektivtrafik med en upprustad och utbyggd tunnelbana.

Som vanligt gäller det att sätta i gång i god tid. Om delegationen vill vara långsiktig och blicka bortom 2030 borde självklart en tunnelbanedragning till Älvsjö finnas med i de infrastrukturprojekt man tittar på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s