Häromdagen nåddes vi av nyheten om Anders Carlbergs alltför tidiga bortgång.  Jag hade under årens lopp många diskussioner med Anders, framförallt om ungdomars uppväxtvillkor, men också om skolans roll för ett bättre samhälle. Vi hade inte alltid samma uppfattning, men Anders djupa engagemang gjorde att man alltid lyssnade på hans åsikter. Anders Carlberg hade den unika förmågan att både kunna övertyga sin omgivning med hjälp av orden och att ta initiativ till mycket praktiska lösningar på problemen. Handlingskraft är ett ord som man förknippar med Anders Carlberg. Han lät aldrig sitt engagemang stanna vid enbart ord.

Anders Carlberg finns inte längre bland oss. Minnet av honom kommer att leva kvar och min förhoppning är att Stockholm stad kan hedra hans minne genom någon typ av minnesmärke, självfallet i närheten av Fryshuset i Hammarby Sjöstad.

 

Annonser

3 Comments »

  1. Anders Carlberg älskade kampsport och arrangerade flera blodiga MMA-galor på Fryshuset. På detta sätt ville Carlberg fostra ungdomar till våld och kriminalitet, som om vi inte hade nog mycket av detta i samhället. Våld i skolan är ett stort arbetsmiljöproblem och det finns ingen anledning att uppmuntra ungdomar till det. Genom dessa MMA-galor manifeserade Carlberg också sitt kulturförakt och sin intelektuella nivå. Han var ytterst olämplig som skolledare och det finns ingen anledning för Stockholms stad att hedra hans minne, t ex med ett monument nära fryshuset. Det skulle vara bättre att riva Fryshuset och bygga något annat där.

  2. Jag tycker att han skulle ha kunnat göra mer för de som sköter sig än för de som inte sköter sig. För övrigt så beklagar jag hans bortgång som var för tidig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s