SISAB, det bolag i staden som äger och förvaltar skolbyggnader, har arbetat fram en ”konceptförskola” som har plats för fem till åtta avdelningar i två plan. Genom att samla mångåriga erfarenheter inom byggnadsteknik tillsammans med pedagogiska lösningar och specialistkunskaper inom miljö och energi har ett koncept tagits fram som förenklar arbetet från upphandling till färdig byggnad. Flera förskolor kan upphandlas samtidigt och snabbt bli verklighet på olika platser.

Den nya förskolan är bra ur både ett pedagogiskt- och miljöperspektiv. Dessutom kortas byggtiderna avsevärt, vilket är mycket positivt i ett Stockholm som växer kraftigt.

De nya konceptförskolorna kan anpassas till platsens miljön och förutsättningar. Varje förskola får på detta sätt en unik och pedagogiskt stimulerande utemiljö som utformas för att inbjuda till säker, kreativ och utmanande lek. För att skapa en pedagogiskt utemiljö tas särskild hänsyn till mötes- och samlingsplatser med naturliga lekredskap, till exempel stockar och stubbar.

Förskolan har utformats med två våningar i kompakt form, med liten omslutande fasad och takyta för att få bästa möjliga förutsättningar för en energieffektiv byggnad.

ABC rapporterar om konceptförskolorna här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s