Nu har elevhälsorapporten för läsåret 2011/12 kommit. Den visar att de allra flesta elever trivs i skolan och känner sig trygga. Hela 98 procent av gymnasieeleverna uppger att de trivs i skolan. Vidare visar rapporten att de flesta elever upplever att de får stöd i sitt lärande och enligt elevhälsoenkäten har upplevelsen av att få stöd i lärandet förbättrats i gymnasieskolan. Liksom tidigare år upplever eleverna att de inte är delaktiga i skolarbetet i tillräcklig omfattning.

Det är mycket glädjande att trivseln i gymnasieskolan har ökat. Ett bra elevhälsoarbete är en grundläggande del i en välfungerande skola. Därför är det viktigt att skolorna tar till sig av elevhälsorapporten och fortsätter att arbeta för en skola med arbetsro och utan mobbning.

Elevhälsan är ett område där regeringen gör extra satsningar på 650 miljoner kronor under åren 2012-2015. För 2012 har Stockholms stads kommunala skolor fått ca 7 miljoner kronor i statsbidrag för förstärkning av skolpsykologer, skolkuratorer samt skolsköterskor. Skolorna bidrar med ungefär lika mycket pengar och har då kunnat utöka elevhälsan med ca 25 tjänster.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s