I dag besökte jag service- och supplymässan i Älvsjö där jag deltog i ett panelsamtal om servicebranschens behov tillsammans med Almega och små och stora företag.

Servicebranschen är en snabbt växande bransch med 65000 anställda. Samtalet handlade mycket om behovet av att öka samverkan mellan utbildning och branschen för att möta ett växande rekryteringsbehov.

Att öka samverkan med branschen är en nyckel till bra yrkesutbildning. Samtidigt ska man komma ihåg att många ungdomar går ut i yrkeslivet även direkt efter en studieförberedande gymnasieutbildning. Därför är det viktigt att hela gymnasieskolan jobbar med att ge eleverna viktiga kompetenser som efterfrågas av yrkeslivet, som servicemedvetenhet, ansvarstagande och initiativförmåga.

Om detta skrev jag även en artikel för ett år sedan tillsammans med Almegas näringspolitiske chef Ulf Lindberg på SvD Brännpunkt. Läs mer här.

Annonser

1 kommentar »

  1. Var det inte optimal matchning som årets pristagare i ekonomi till Alfred Nobels minne hade forskat om? Lotta kanske borde läsa om pristagarnas arbeten och resultat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s