Berättarministeriet ska öppna en ny skrivarverkstad i Husby under 2013. Därför deltog jag idag vid en gemensam presskonferens i Husby tillsammans med Dilsa Demirbag-Sten, som är verksamhetsansvarig för Berättarministeriet, och ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson.

Skrivarverkstäderna är gratis och öppna för barn och unga mellan 8 och 18 år och är en plats där unga får berätta sin historia. Berättarministeriets mål är att alla barn och unga ska delta i skapandet av vår gemensamma berättelse och ha friheten att formulera sin egen.

Berättarministeriets första skrivarverkstad, som öppnade i Södertälje i november 2011 och har sedan starten tagit emot 2 500 barn och unga mellan 8 och 18 år. I Stockholm satsar vi stort på språkutveckling och därför är det mycket roligt att Berättarministeriet öppnar här.

Dilsa uttryckte att Berättarministeriet ser fram emot att få möta barnen i Järvaområdet och hoppades att det här blir en plats för dem att uttrycka sina tankar och drömmar. Hon berättade också att Berättarministeriet samarbetar med biblioteket och skolorna och andra nyckelaktörer i Järva för att främja glädjen och lusten hos barn och unga att erövra det svenska språket.

På presskonferensen deltog även författardebutanten Aziza Tariq, 18 år, från Södertälje. Jag blev imponerad av Aziza och ser fram emot att läsa hennes text i Berättarministeriets och Albert Bonniers Förlag gemensamma projekt för unga författare.

Jag är oerhört stolt och glad över samarbetet med Berättarministeriet och ser fram emot att få besöka skrivarverkstaden i Husby inom kort.

Dilsa Demirbag-Sten, Joakim Larsson, Aziza Tariq och Lotta Edholm
Annonser

2 Comments »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s