Jag läser i Aftonbladet i dag att fotbollförbundets vice ordförande Rose-Marie Frebran har uttalat sig angående att fotbollsspelaren Alexander Gerndt blivit uttagen i landslaget. Och jag blir förvånad och arg.
” Ska du inte få spela i landslaget om du varit full på krogen? Inte ens politiker är hundra procent perfekta människor”,  säger Frebran till tidningen.

Det här är en otidsenlig, rent ut sagt sunkig, syn på våld inom hemmet. Det känns som att bli förflyttad till 1950-talet när kvinnomisshandel jämförs med att vara ”full på krogen”. Jag tror dessutom att det är ytterst få politiker som skulle kunna sitta kvar på sina uppdrag om de döms för kvinnomisshandel. De politiska partierna gör idag rent hus med brottslingar.

Alexander Gerndt dömdes så sent som i december i fjol till villkorligt fängelsestraff och dagsböter för två fall av misshandel av sin före detta hustru, en dom som är överklagad till hovrätten. Då stängdes Gerndt av från landslagsspel av en enig förbundsstyrelse. Nu, inte ens ett år senare, är han tillbaka i landslaget på ”sportsliga grunder”. Det hade väl varit rimligt att avvakta hovrättens dom innan man beslutade att låta Gerndt spela i landslaget igen. Att spela i fotbollslandslaget är ingen rättighet för duktiga fotbollsspelare. Det är ett hedersuppdrag.

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s