Nu inrättas en skolakut för de elever som tillfälligt och omedelbart måste flyttas från sin skola på grund av exempelvis en våldsincident. På skolakuten kommer det att finnas plats för 5-6 elever i årskurs 7-9. Målet är att ge eleven en fungerande skolgång genom en tillfällig placering under en begränsad tid och samtidigt skapa goda förutsättningar för eleven att återvända till sin vanliga skola. Eleven ska följa sin ordinarie skolas arbete under tiden på skolakuten.

Det finns ett fåtal elever som har ett så destruktivt beteende att det inte kan hanteras bland övriga elever. Men även om man inte klarar av att gå i en vanlig klass har man rätt till en god utbildning. Det är oerhört viktigt för dem att kunna fortsätta sin skolgång, och att få möjlighet till en nystart i en miljö där de inte har någon historik.

Skolakuten kommer att organiseras inom ESS-gymnasiet och lokaliseras till Münchenbryggeriet på Södermalm. Ett nära samarbete med ESS-gymnasiet skapar goda förutsättningar när det gäller personalförsörjning och utveckling. Skolakuten ska samverka med socialtjänsten vid behov.

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s