I ett nytt förslag föreslås alla förskolor bli sökbara via e-tjänsten ”Min barnomsorg” på www.stockholm.se. Idag är alla kommunala förskolor, och de fristående som valt att ingå i den gemensamma kön sökbara via stadens e-tjänst. Till våren 2013 är förslaget att alla förskolor i Stockholm ska ingå i systemet.

Det är ett sätt att förenkla för stockholmarna när de ska välja förskola. Idag finns det ca 400 olika köer vilket gör det svårt för föräldrar att hitta rätt. Nu samlas alla köerna ihop i en gemensam portal på Stockholms stads hemsida. Detta förbättrar överblicken både för föräldrarna liksom för förskolorna som enkelt kan se vilka barn som fått en förskoleplats och vilka som fortfarande står i kö.

De fristående förskolorna kommer även framöver att kunna ha egna köregler, vilket är nödvändigt för bl a föräldrakooperativ som ställer krav på föräldraengagemang. I förslaget ingår också att alla förskolor, som de kommunala förskolorna gör idag, börjar räkna ködagar först från barnets 6-månadersdag, så att föräldrarna i lugn och ro kan informera sig om alternativen.

Läs mer: DN, SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s