I dagens SvD återfinns en artikel om höga hus som grundar sig på en undersökning som branschorganisationen Fastighetsägarna skickat till samtliga riksdagsledamöter och kommunstyrelseordföranden i landet. Folkpartiet Liberalernas inställning är att vi självklart ska bygga mycket – och även på sina ställen riktigt högt.

Vi som har ansvar för att forma stadens utveckling måste inse att en ny byggnad i staden inte är en enskild fråga. En byggnad kan inte endast ses utifrån sina egna kvaliteter utan måste också passa in i ett sammanhang. Vi måste alltid väga in hur den omgivande stadsmiljön och stadens karaktär påverkas. Det finns ingen motsatsställning mellan höga ambitioner i bostadsbyggandet och ansvarstagande för stadens skönhet och kulturhistoriska värden.

Jag är mån om att Stockholm bevarar sin karaktäristiska silhuett eftersom jag anser att vi måste vara varsamma om de kulturmiljöer vi har.

Jag konstaterar än en gång att vi förefaller vara ensamma om att inte vilja överskugga Stockholms vackra stadssilhuett med skyskrapor.

Tidigare blogginlägg om finns bland annat här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s