Jag är plats i Visby för Almedalsveckan. I tisdags deltog jag i ett mycket intressant och välbesökt seminarium om långsiktigt ledarskap i skolan som Skolledarna anordnare. En viktig fråga som diskuterades under seminariet var hur vi ska få fler rektorer att stanna kvar i yrket. I Stockholm har vi bl a ett bra chefsprogram för skolledare som jag tror gör att fler upplever att de kan stanna kvar och utvecklas i staden. 

Under tisdagen deltog jag också i Skolvärldens seminarium om grundskolans 50-årsjubileum samt en diskussion ordnad av högskolan i Kristianstad om betyg och bedömning. Båda innehöll lyckade och givande diskussioner.

Jag har även hunnit vara med i ett seminarium på temat ”Varför lyckas bakåtsträvare ofta stoppa bostadsbyggen & spännande bostadsprojekt?” som Incit ordnade. Det blev bra diskussion där bl a Tomas Rudin (S) medverkade. Byggande är en viktig fråga, inte minst i Stockholm där inflyttningen är mycket stark. Stockholm växer så att det knakar, vilket ställer höga krav på bl a infrastruktur och trafiklösningar. Tomas Rudin (S) profilerade sig kraftigt när debatten om Slussen rasade som värst, och var då kraftigt emot projektet. Denna sida av Rudin märktes knappast alls under dagens seminarium. Här kan man läsa mer om seminariet och dessutom se på det hela som spelades in.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s