I dag har jag presenterat nya satsningar på välfärden i Stockholm tillsammans med alliansens övriga gruppledare i Stadshuset. Stockholm har en stark ekonomi och jag är glad att de ökade skatteintäkterna nu kommer stockholmarna till del.

Totalt satsas nära trettio miljoner på IT-utvecklingen i förskolor, skolor och bibliotek, frågor som ligger Folkpartiet varmt om hjärtat. Pengarna ska användas till bättre nätverksuppkopplingar för förskolor, fler surfplattor i skolan samt tillgång till e-media och annan modern teknik i stadens bibliotek.

Dessutom görs en särkild satsning på att förbättra placerade barns skolgång, en fråga som Folkpartiet drivit länge. Bland de andra satsningarna som presenterades på dagens pressträff märks bland annat nya pengar till omsorg om funktionshindrade, ungdomsjobb och cykelbanor.

Annonser

1 kommentar »

  1. Hej!

    Jag jobbar som IKT-pedagog på skoldatateket och möter många pedagoger som är nyfikna på hur surfplattor kan användas för elever i behov av särskilt stöd. Var kan vi hänvisa dem som vill ansöka om Ipads till sin skola i den nya satsningen?

    Med vänlig hälsning, Sara Lindqvist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s