Varje år genomförs en brukarundersökning där föräldrarna får svara på frågor om vad de tycker om sitt barns förskola. Årets brukarundersökning i förskolan visar att 83 % av föräldrarna i helhet är nöjda med verksamheten. Mest nöjda är föräldrarna med tryggheten i förskolan, där 88 % tycker att deras barn känner sig trygga. 88 % tycker också att pojkar och flickor ges lika möjlighet att utvecklas i förskolan.

Förskolan har fått en reviderad läroplan med ett utökat pedagogiskt uppdrag. Med anledning av detta infördes en ny fråga i årets brukarundersökning om ”stödet i att utveckla den matematiska förmågan” i förskolan. 73 % av föräldrarna var nöjda med stödet i matematik i förskolan, vilket är en lägre siffra än för till exempel förskolans arbete med språkutveckling. Det är oerhört viktigt med en bra grund i matematik inför skolstarten, det banar väg för framgång i skolan. Därför kommer vi göra matematiken till ett fokusområde i den nya förskoleplanen som nu tas fram.

Brukarundersökningarna är ett bra sätt att få information om hur föräldrarna upplever förskolan. Inför den nya förskoleplanen vill vi dock också fråga föräldrarna hur de vill förändra verksamheten, vilket kommer ske genom en web-enkät i höst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s