Varje år genomförs en totalundersökning i grundskolans årskurser 2, 5 och 8 samt i årskurs 2 på gymnasiet på Stockholms skolor. De senaste resultaten visar bland annat att eleverna i kommunala gymnasieskolor är mer nöjda än elever i fristående. Resultaten för gymnasieskolan har förbättrats för i stort sätt alla frågeområden, tre frågor har samma resultat som förra året och endast en fråga visar ett försämrat resultat.

Det är glädjande att våra kommunala gymnasieskolor ökar kvaliteten och attraktiviteten. Det är en tuff situation på gymnasiemarknaden idag och det är roligt att våra kommunala verksamheter förbättras.

Undersökningen visar även mycket goda värden på den helt nya frågan ”Mina lärare förväntar sig att jag ska nå målen i alla ämnen” i grundskolan. 93 procent av föräldrarna i årskurs två uppger att de är positiva, bland eleverna i årskurs fem är 92 procent positiva och eleverna i årskurs åtta är 84 procent positiva. Det är första gången som eleverna i årskurs två själva svarar på stadens frågor, tidigare har enbart föräldrarna svarat.

Forskning har visat att höga förväntningar är en nyckelfaktor för goda kunskapsresultat. Det är oerhört viktigt att lärarna har höga förväntningar och krav på eleverna.

Hela undersökningen återfinns nedan.

Totalrapport grundskola (2,5,8) 2012

Totalrapport gymnasiet 2012 (3)

Annonser

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s