Idag kom beslutet från Skolinspektionen angående de måltidsavgifter som Enskilda gymnasiet tagit ut från gymnasieelever från Stockholms stad trots att detta ingår i gymnasiepengen (jag skrev om detta här). Skolinspektionen förelägger Enskilda gymnasiet att senast i slutet av april erbjuda kostnadsfria skolluncher för de elever vars kommuner betalar för detta.

Enskilda gymnasiet har försökt avstå från den delen av gymnasiepengen som är ämnad för skollunchen. Skolinspektionen fastslår dock att detta inte är förenligt med lagen.

Detta är ett välkommet besked från Skolinspektionen.  Vi har i Stockholms stad beslutat att skollunchen ska vara avgiftsfri eftersom detta innebär att alla elever får tillgång till en ordentlig lunch. Givetvis är bra mat en grundförutsättning för att eleverna ska kunna prestera en hel skoldag. Detta ska naturligtvis komma alla elever från Stockholms stad till del, även de som valt friskolor – vilket nu Skolinspektionen fastställt.

Annonser

1 kommentar »

  1. Grundproblemet är ju faktiskt hur mycket den enskilda kommunen (alla elever kommer ju kanske inte från S-Holm) ska styra hur skolpengen används hos friskolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s