Nyligen var jag på KTH i Kista Science City och invigningstalade på Future Friday som är en av Sveriges främsta mötesplatser mellan studenter, företag och forskare inom informations- och kommunikationsteknik. I år hade Future Friday fått ca 1 700 anmäldas vilket är en ökning från fjolåret.

Att studera i Kista Science City innebär många fördelar, inte minst för att det finns extremt många intressanta företag i närområdet. Det gör att studenterna kommer i kontakt med arbetslivet och studenterna får goda möjligheter att skapa ett brett nätverk som leder till jobb.

De som studerar informations- och kommunikationsteknik är helt klart attraktiva på arbetsmarknaden. Av de studenter som 2008-2009 under finanskrisen tog examen från civilingenjörsprogrammet i informationsteknik på KTH Kista så hade 75% jobbet klart innan examen och 100% hade jobb inom ett år.

I Stockholms skolor satsar vi brett på matematik, naturvetenskap och teknik. För att Sverige ska kunna möte morgondagens utmaningar är det viktigt att vi lyckas få fram riktigt bra studenter inom detta område.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s