DN Sthlm rapporterar idag om att intresset för Stockholms läns kommunala skolor har ökat vid första ansökningen till gymnasieskolan hösten 2012. Antalet elever i länet som söker kommunala skolor har ökat med 3 procentenheter jämfört med 2011. I just Stockholms stad är de egna kommunala skolorna populärare bland eleverna än i andra delar av länet. ”Till hösten har 14100 elever i första hand sökt en kommunal gymnasieskola, 7964 sökte i första hand till en fristående skola. I Stockholms stad söker 46,6 procent av eleverna till stadens egna kommunala skolor och 16,5 procent av stadens elever söker till kommunala skolor i andra kommuner”, skriver DN Sthlm

Det är väldigt roligt att våra kommunala skolor har ett sådant högt förtroende hos eleverna. Vi ser nu över om det går att bygga ut våra mest populära utbildningar så att fler elever kan gå där.

Annonser

1 kommentar »

  1. Varför inte hyra in ett helt kommunalt gymnasium i Nackademiens lokaler? Där kommer ju finnas massor av plats! Det vill säga, efter beslutet i eftermiddag att Karlbergs Skola INTE kommer att flytta sina låg- och blivande mellanstadieelever dit! Förtroendet för de kommunala grundskolorna kommer (när beslutet om att avblåsa flytten till Tomtebodavägen 3 i höst) att stärkas när ni tar ett beslut om att Karlbergs Skola inte flyttar in i tidigare redan utdömda lokaler.

    Flytta – javisst, men inte dit!

    *segerviss*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s