Under gårdagens anförande på Folk och Försvar i Sälen framhöll Jan Björklund (FP) att försvaret i den kommande försvarsuppgörelsen bör få mer resurser, bland annat för att kunna öka närvaron på Gotland. Han menade att borttagandet av försvaret på Gotland, i väldigt hård konkurrens, är det mest okloka beslut som tagits i försvarspolitiken. Gotland är speciellt. Det är en stor plattform mitt i Östersjön som kan användas för många militära syften. Det är en gammal svensk militär sanning att ett oförsvarat Gotland är lätt att inta, medan ett invaderat Gotland är omöjligt för Sverige att återta.

Vi måste fokusera mer på hotbilden i vårt närområde, i synnerhet Östersjöområdet med ny gasledning och allt den kan medföra. Att försvara landet är ett av statens mest grundläggande kärnuppdrag och alldeles för viktigt att överlåta till politiker som skarvar med sanningen och historiebilden av fattade beslut. Det är anmärkningsvärt att Folkpartiet nu verkar vara det enda parti som är berett att diskutera dessa frågor på allvar.

Annonser

2 Comments »

  1. I understand that you think that the state has more rights in the life of children than the parents who brought them into the world, feed, clothe, nourish and protect them.

    I ask you, where did you get this idea? Whose children do you suppose they are? The states? or the parents?

    The greatest similarity to your totalitarian views are found in the structure provided by your spiritual kin, Adolph Hitler. May God protect the people of Sweden from your tyranny.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s