Igår skrev DN Sthlm i papperstidningen om Stockholms stads speciella satsning under 2012 att inspektera fristående förskolor. Även på längre sikt blir det mer tillsyn av fristående förskolor. Som framgår av artikeln har vi mer än 400 fristående förskolor i Stockholm och det är kanske en handfull varje år där det är problem. I själva verket efterfrågar många fristående förskolor inspektioner, eftersom de då får en professionell bedömning av sin verksamhet. Det är viktigt att kontrollera de fristående aktörerna i Stockholms stad, även om de allra flesta sköter sig, eftersom det handlar om barns rätt till utbildning och de skattepengar som finansierar verksamheten.

Även inspektionen av gymnasieskolan och grundskolan i Stockholm kommer förändras; det är Skolinspektionen som har tillsynsansvaret för skolan och när de nu får ökade medel kan Stockholms stad förändra sin egen inspektionsverksamhet och fokusera på skolornas kunskapsresultat.

Jag har skrivt om tillsyn åtskilliga gånger tidigare på bloggen. Läs gärna mer här om det faktum att Stockholms stad står för hälften av alla indragna tillstånd för misskötta verksamheter i Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s