Det kommunala bolaget Svenska bostäder presenterade idag en rapport om Järva. Nedan är några av de myter som finns om området, läs gärna hela rapporten:

Ingen vill flytta hit och de som bor här vill flytta bort.

Avflyttningen i Järva, mängden personer som flyttar bort, är knappt 5 % – det är näst lägst i hela vårt bestånd av lägenheter. Omflyttningen på Järva är cirka 12 % – det är samma nivå eller lägre än den på Kungsholmen, Södermalm och Östermalm.
När boende i ett kvarter i Husby fick välja vilken lägenhet de ville i hela vårt bestånd – var som helst i hela Stockholm – då valde 70 % att bo kvar i Järvaområdet!

Det är ett otryggt och farligt område.

Vår senaste undersökning bland våra hyresgäster visar att hyresgästerna i Rinkeby är de som

känner sig mest trygga. Hela 80,6 % av de boende i Rinkeby är trygga, jämfört med 75,7 % som snitt för Svenska Bostäders alla hyresgäster. Dagens Nyheter har presenterat en lista över Stockholms läns 100 farligaste platser – Järva (Spånga Torg) hamnade först på plats 96. Vi på Svenska Bostäder har också fått Brottsförebyggande Rådets (BRÅ) Trygghetspris för vårt trygghetsarbete!

Det är mycket skadegörelse.

Något som många fått för sig är att det skulle vara mycket skadegörelse på Järva. Vår statistik visar att antalet felanmälningar är lika stor i Svenska Bostäders övriga områden som i Järva – i snitt 1,8 felanmälningar per lägenhet och år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s