Igår hade Stockholms akademiska forum, StAF ägarförsamling. På plats var höga företrädare för lärosätena i Stockholm. Jag företrädde Stockholms stad. Ämnet för dagen var vilken betydelse utländska studenter har för Stockholm och hur man attraherar dem till våra lärosäten.

StAF:s verksamhetschef Elisabet Blaus Rendahl beskrev Staf:s verksamhet. Jag, som vice ordförande i StAF, har skrivit om detta tidigare här på bloggen. Elisabet berättade också att StAF, tillsammans med KTH och naturvetenskapliga fakulteten på Stockholms universitet,  blivit beviljade pengar för ytterligare ett EU-projekt för att kompetensutveckla högskolelärare i arbetslivsanknytning,

Under nästkommande år kommer StAF bland annat arbeta med att ta fram ett regionalt handlingsprogram för Stockholm som internationell studiedestination. Just att locka internationella studenter till Stockholm och deras betydelse för staden talade jag om. De internationella studenterna betyder mycket för högskolans kvalitet och dess kontakter med lärosäten i utlandet. Även näringslivet drar stor nytta av de internationella studenterna och deras kontakter. Man kan också säga att de bästa ambassadörerna för Stockholm är de studenter som varit här och upplevt en rolig och givande studietid. För att locka de internationella studenterna till staden är det viktigt att de får ett bra mottagande. Därför ser jag fram emot StAF:s arbete under nästa år och det handlingsprogram somvi kommer ta fram.

Annonser

2 Comments »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s