Långbrodalsskolan

Äntligen ser vi nu de första förslagen till de skolor som ska byggas i Stockholm. Under 2011 har en stor och bred lokalutredning undersökt var i Stockholm vi måste bygga ut skolor för att möta de kommande elevkullarna. Det är ingen nyhet att Stockholm växer så att det knakar, under de närmaste tio åren kommer antalet elever i Stockholms grundskolor öka från dagens cirka 75 000 till över 100 000. De nya skolbarnen är inte jämnt fördelade över staden och vissa områden växer mer än andra.

Årstadal, Midsommarkransen och Älvsjö är områden där trycket på nya skolor är störst, och därför även områden som är prioriterade. På nästa sammanträde med utbildningsnämnden föreslås bl.a. en utbyggnad av Långbrodalsskolan med en helt ny byggnad i minst två plan. Inriktningen är att Herrängen och Kämpetorp ska byggas ut därefter. Jag vill även lyfta fram utbyggnaden av Hägerstenshamnens skola där vi också planerar en ny skolbyggnad på tomten. Dessutom påbörjas nu arbetet med ny skolor i Årstadal och Midsommarkransen.

Det är jätteroligt att få presentera förslag till nya skolor men jag vill även framhålla att det är i klassrummet som vi har den riktiga utmaningen. Vi försöker att bygga Stockholms skolor efter en traditionell stadieindelning så att det är samma lärare som har sina elever i flera år innan det är dags för betygssättning. Förhoppningen är självklart att få ett långtsiktigt och stabilt arbete som hjläper läraren att sätta rättvisa betyg på eleverna.

Annonser

3 Comments »

  1. Hej!
    Kommer Hägerstenshamnens skola också att byggas ut till att omfatta högre årskurser eller är det endast 1-3 som kommer att gälla fortsättningsvis också?
    Hälsningar
    Karolina

  2. Hej, när kommer besked om Kämpetorpsskolans framtid? Det är redan brist på högstadieplatser i Älvsjö och det ryktas att årskullen -01 (min ena dotters) inte ens kommer ha möjlighet att söka till 6:an i Johan Skytteskolan, för att de ska ställa om till en 7-9 skola då. Det är verkligen bråttom om Kämpetorp ska hinna byggas ut till en F-9 skola, vilket vore fantastiskt, för vi är så nöjda med skolan och personalen! Mvh / Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s