Den kommunala skolan Bagarmossen-Brotorps skolor har vunnit kvalitetsutmärkelsen i klassen skola! Kvalitetsutmärkelsen delades ut idag den 22 november i Blå hallen och jag hade förmånen att vara prisutdelare. Bagarmossen Brotorps skolor fick utmärkelsen med motiveringen:

Denna skola har en väl formulerad verksamhetsidé och värdegrund och leds av en närvarande rektor med en tydlig ledarskapsidé. Rektor och medarbetare arbetar gemensamt för att synliggöra behov och utvecklingsområden. Utifrån den stora utmaning skolan befinner sig i är de resultatförbättringar som åstadkommits berömvärda. Skolan ser värdet av ett systematiskt utvecklingsarbete och hur det kommer eleverna till nytta Det finns en tydlig vilja att utveckla verksamheten utifrån resultat och dialoger med föräldrar och elever. Både elever och lärare lovordar sin skola. Insikten att de har en del kvar att utveckla innan de når en skola i världsklass, och skolans målmedvetenhet att arbeta med det, visar att de är på god väg åt rätt håll.

Jag var i förra veckan på besök på Bagarmossen-Brotorps skolor där jag har varit flera gånger förut. Rektor Deirdre Olsson Cronin berättade om skolans kvalitetsarbete som fokuseras kring ett ”kvalitetshjul”. Årets alla aktiviteter är där inritade med analys av resultat, analys och åtgärder i kronologisk ordning. Bagarmossens skola har arbetat aktivt med både NTA och reading to learn. Rektorn har individuella samtal med alla elever i årskurs nio om hur de ligger till i olika ämnen och vad de siktar på, vilket sedan följs upp.

Det som slog mig mest under besöket på denna välordnade och trevliga skola var den betoning på höga förväntningar skolan har. Höga förväntningar föder höga resultat visar forskningen. Dessutom borde det ju vara självklart att alla elever ska få möjlighet att utveckla sig till sitt allra bästa. Dikten om ”The Average Child” används på Bagarmossen- Brotorps skolor för att  understryka hur alla elevers kapacitet  och drömmar ska tas tillvara:

The Average Child by Mike Buscemi

I don’t cause teachers trouble;
My grades have been okay.
I listen in my classes.
I’m in school every day.
My teachers think I’m average;
My parents think so too.
I wish I didn’t know that, though;
There’s lots I’d like to do.

I’d like to build a rocket;
I read a book on how.
Or start a stamp collection…
But no use trying now.

’Cause, since I found I’m average,
I’m smart enough you see
To know there’s nothing special
I should expect of me.

I’m part of that majority,
That hump part of the bell,
Who spends his life unnoticed
In an average kind of hell.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s