Idag presenterade Skolverket betygsstatistik för elever som slutat årskurs 9 läsåret 2010/11. Det är mycket glädjande att Stockholm står sig väl i jämförelse med rikssnittet. Här nedan finns en sammanställning av statistiken. Extra spännande är att genomsnittsbetygen för de elever som gick ut årskurs 9 i juni 2011 är de högsta någonsin i Stockholms kommunala skolor. Nu ser vi att vårt arbete för ökad måluppfyllelse lönar sig.

Stockholm har en högre andel elever som är behöriga till gymnasieskolan än Göteborg och Malmö. Behörigheten till något av de nationella programmen i Malmö ligger 77,0 procent och Göteborg på 82,3 procent, medan Stockholm ligger på 88,0 procent. I riket är siffran 87,0 procent. Även för behörighet till de högskoleförberedande programmen ligger Stockholm över Göteborg och Malmö.

Stockholm har även höjt det genomsnittliga meritvärdet från 219,9 läsåret 2009/10 till 223,7 för läsåret 2010/11. Stockholm står sig även bra i jämförelse med rikssnittet som ligger på 207,7 i genomsnittligt meritvärde.

Annonser

1 kommentar »

  1. Hej ! Att betygsnivån höjts innebär ju dessvärre inte med automatik att kunskapsnivån höjts. Såg programmet Skolfront på UR häromdagen där betygsinflationen diskuterades och det framgick att skillnaden mellan resultaten på nationella prov och betygen ökar och att många lärare är bekymrade över detta. Känns som fel att foka ännu mer på betygen vilket leder till ännu mer betygsinflation.

    Maria Modin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s