I morse var min folkpartikollega Madeleine Sjöstedt  i Gomorron Sverige och pratade om problematiken som uppstår när polisen får ta betalt för bevakning. Jag håller med om att en polis som kräver betalt är en olycklig riktning, och i längden kan bli demokratiskt problematiskt.
Se gärna hela inslaget :http://svt.se/embededflash/2578645/play.swf

Annonser

4 Comments »

  1. Å andra sidan kan man tycka att om någon i samhället anordnar en aktivitet som i så stor utsträckning drar polisiära resurser så bör inte någon annan betala detta. Det skulle ju gå att vara utan dessa arrangemang och någonstans bör man kunna dra en gräns för sånt som är rimligt.

    Kan man inte utöva sport utan att slåss får man väl förbjuda detta. Vi släpper ju inte ut fångar som ska slåss med lejon längre på en arena och vi tillåter inte heller tjurfäktning så det kanske är dags att hitta en annan sysselsättning för de som inte kan gå på sport utan att agera huligan.

  2. så ni vill heller inte ta del av det pengar som går tillbaka till staten under ett idrottsvenemang? Under derbyt kommer det säljas ofantligt mycket mat, dryck, biljetter och souvenirer, allt det skattas och går tillbaka till staten. En hockey- eller fotbollsmatch ger ofantligt mycket arbetstillfällen; spelare, ledare, ordningsvakter, serveringspersonal, publikvärdar – alla får de lön som sedan skattas. Staten tjänar mer pengar på ett idrottsevenemang än vad polisinsatsen kostar.
    Ska de hushåll som inte drabbas av eldsvåda inte heller behöva betala skatt för brandmyndigheten?

  3. Om det gäller för Idrottsföreningar så ska det gälla för ALLA som organiserar en tillställning som riskerar att behöva polisnärvaro. D.v.s. alla nattklubbar där det ofta/alltid blir bråk utanför eller i närheten som kräver polisnärvaro (dom serverar dessutom alkohol vilket ökar risken för bråk).

    Sedan borde t.ex. företag som har Ambulanser och Brandkår som kör in i vissa områden betala för den polisinsats som det kan leda till (en del måste ju ha skydd för att våga köra in i vissa områden), med samma logik som med idrottsföreningar så kan det NTE vara rimligt att samhället står för denna merkostnad då samhället inte har något med bråket att göra, eller ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s