I dag skriver jag med Sten Nordin (M) och Regina Kevius (M) på DN debatt om behovet av studentbostäder i Stockholm. Vi skriver bland annat att en studentfärja med totalt 600 nybyggda studentbostäder placeras inom promenad- och cykelavstånd från både Stockholms Universitet och KTH och att vi inom kort kommer att besluta om att bygga om S:t Görans gymnasium och göra 250 studentbostäder av fastigheten.

Nu höjer vi ambitionerna för studentbostadsbyggandet och lovar stockholmarna närmare 4.400 nya studentbostäder.

Annonser

1 kommentar »

 1. Hej Lotta! Det här är ett viktigt steg i rätt riktning för framtida studenter. Problemet är hur vi skall ”lösa/hantera” situationen för de studenter som började den här terminen och som ”NU” är helt bostadslösa. För, det är ett problem, som påverkar deras studieresultat.

  Vi kan ”väldigt tydligt” se att de som är bostadslösa ofta får svårt att hänga med på föreläsningar och seminarier, och ofta har svårt att klara sina tentamina. Detta, därför ”utan bostad” så kan de inte förbereda sig för seminarier eller tentamina. Detta gör att lärarna får lägga ner extremt mycket tid på att ta fram X antal omtenta tillfällen, trots att det ”inte” är tillåtet med fler tillfällen för omtenta än vad som finns inplanerat från början.

  Kanske borde politikerna tillsammans med universitet, och högskolor hitta en tillfällig lösning. Tex kunde man trycka på för att ha olika nivåer för att bli godkänd. En nivå för de som har bostad och en helt annan mycket lägre nivå för de som är bostadslösa studenter. Detta för att ta hänsyn till att alla inte har ”tak över huvudet”.

  Ett annat alternativ är ju att de som pendlar en bra bit mellan nuvarande bostadsort och studieorten, tex de som tvingas pendla ”utanför” länsgränsen får full kompensation för dessa ”extrautgifter” genom att man påför dessa extrautgifter på respektive universitet/högskola, som får stå för kostnaderna för dessa studenters dagliga pendlande.

  För, det här med att nyantagna studenter ”tvingas” tälta därför att det råder enorm brist på studentbostäder fungerar inte för studenterna. Nyantagna studenter skall väl inte behöva acceptera sämre förutsättningar för att klara sina studier än andra studenter.

  Mvh

  Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s